Denken in beperkingen…

Als je menstruatie een Beperking wordt of al is


Zo ervaarde Linda het in ieder geval. Zij had al jaren last van haar menstruatie en had stiekem gehoopt dat deze na haar zwangerschappen verdwenen zouden zijn. Helaas bleek dat niet het geval en nu verteld ze haar verhaal.


Na de zoveelste onderbroken nacht, zit ik aan de keukentafel en staar wat voor me uit. Zo kan het niet langer dacht ik bij mezelf... waarom lukt het niet om van mijn menstruatieklachten af te komen....

Al 2 jaar kampte ik met pijn, soms hele heftige pijn. Nu ook weer, mijn hoofd bonkt en ik heb heftige pijnscheuten in de buik. Hierdoor heb ik moeite om me te concentreren op mijn werkzaamheden, vanwege die pijn en het ongemak. Verder vertelt ze, voelt ze zich opgeblazen en opgezwollen, en zitten haar kleren te strak. Met moeite kan ze haar dagelijkse bezigheden doen omdat ze ook nog tot overmaat van ramp elk uur naar de wc moet om zich te verschonen.

 Op sommige dagen ervaart ze ook stemmingswisselingen en voelt zich down en prikkelbaar. Tijdens de lunchpauze krijgt ze met moeite wat eten naar binnen. Omdat ze last heeft van misselijkheid en braken tijdens haar menstruatie, al deze klachten  spelen vooral tijdens de eerste 2 dagen van haar menstruatie vertelt ze mij. 


Van alle vrouwen geeft 60% van hen geeft aan hierdoor belemmerd te worden in het dagelijkse leven...


Helaas denken nog te veel vrouwen dat klachten erbij horen, maar niks is minder waar. Je menstruatie is een natuurlijk proces en van een natuurlijk proces hoor je geen klachten te ervaren. Want als alle vrouwen door hetzelfde proces heen gaan, waarom hebben dan niet alle vrouwen klachten?


Ik heb het al vaker gezegd, maar kan het niet vaak genoeg zeggen, Menstruatie klachten horen NIET.
Linda heeft naar eigen zeggen al van alles geprobeerd:  pijnstillers, diëten, hormoontherapie en heeft zelfs al een operatie ondergaan. Hoeveel geld ze al wel niet had uitgegeven hieraan... en dat praten met iemand over haar menstruatie....ook geeft ze niet graag de touwtjes uit handen...En ze heeft alles al geprobeerd en het is nog steeds niet weg. Dus....

Juist deze gedachtes houden haar tegen, beperken haar. Moet ze zich er maar bij neerleggen, ze aarzelt en dat is maar goed ook. Gelukkig kwam ze iemand tegen haar nieuwsgierig maakte, diegene had gebruikt gemaakt van een natuurlijke aanpak, zij was bij een Spagyriektherapeut geweest. Een afspraak volgde al snel.

Gelukkig voelde Linda zich begrepen en ze hield de regie in eigen handen. Samen zijn we aan de slag gegaan en ben je het ergens niet mee akkoord, geen probleem. Jij houdt de regie tijdens ons samen werken. Zelfs geld hoeft niet een beperking te zijn, je zult versteld staan wat er mogelijk is. 


Wat als ik jij nou vertel dat je en klachtenvrij door je menstruatie heen kan en dat dit kan zonder hormonen te slikken?


Spagyriek is een natuurlijke manier en een holistische manier om aan je klachten te werken. Het brengt weer balans in het lichaam, en zorgt ook voor ondersteuning zonder teveel gedoe of beperkingen. Op deze wijze kon ik haar in haar waarde laten en kan zij weer ervaren hoe het is om te luisteren naar het lichaam en kan ze er weer op vertrouwen. 

Zo zijn er Spagyrische middelen die helpen bij pijn en krampen, om de regelmaat terug te krijgen, emotionele balans terug te vinden, opgeblazen gevoel en misselijkheid aan te pakken. Zo is iedereen uniek in haar klachten en daardoor is de aanpak ook uniek, helemaal op maat gemaakt. Speciaal en alleen voor jou.


Gelukkig nam Linda een beslissing om deze beperkende gedachten over boord te zetten en om over te gaan tot actie. Wie weet hoelang ze anders was blijven rondlopen met haar klachten. Nu kan ze weer gezonder en gelukkiger door het leven. Linda heeft zelfs weer een studie op gepakt en heeft dus duidelijk weer de regie in eigen handen genomen. 


Heb jij ook beperkende gedachtes? wat heb jij nodig om deze te laten verdwijnen?
Tags


Deze artikelen zijn ook interessant:

Endometriose

Endometriose
Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}