Je eigen therapeut worden…

0  comments

Je eigen therapeut worden....

Moet te doen zijn, toch?

Lang leve het internet, waar je alle informatie kan vinden wat je nodig hebt. Toch?    Hoeveel tijd heb jij op het internet verspilt naar het zoeken naar informatie? Heb je ook gevonden wat je zocht? Misschien kreeg je wel tegenstrijdige informatie te zien. De een zegt dit en een ander beweerd totaal het tegen over gestelde... 

Mijn hemel, hoe dan...

Hoe vind je door de bomen het bos? Hoe weet je wat werkt en wat niet en hoe weet je of het iets voor jou is? Heel simpel eigenlijk, volg altijd je gevoel. Tenzij je alles wil gaan uitproberen om te kijken of het misschien ook voor jou kan werken.  Maar waarom zou je het wel van mij moeten aannemen? Niet!  Neem niks zomaar aan, maar stel je de volgende vraag;

pakt het plan, massage, therapie etc. de echte oorzaak aan?

Ik durf rustig te stellen, dat ik niet aan symptoombestrijding doe.  Beter nog: ik durf te beweren dat jouw klachten NIET voortkomen uit het feit dat je hormonen uit balans zijn, mochten ze dit al zijn. Want niemand past in een hokje! wie bepaalt dat jou waardes binnen de norm valt? Wie heeft die norm bepaalt? Neem bijvoorbeeld je lichaamstemperatuur, deze is gemiddeld tussen de  35,5 °C en 37,8 °C. Dit is meer dan 2 graden verschil. En waarom zou je in een hokje willen passen. 

"Today, i will not stress over things i can't control"

Blijft over, wat dan wel...

Ik kan je een aantal tips geven, die direct verlichting geven maar ook niet jouw klachten oplost of laat verdwijnen.  Heel simpel door het feit, dat het maatwerk is.  Je zult keuzes moeten maken over jezelf en hoe jij in het leven staat en wilt gaan staan. Weet dat het slikken van reguliere medicatie zoals de pil, maar ook het plaatsen van een spiraal of een medische ingreep zal je niet blijvend verlossen van je klachten.

Ten eerste, door pil gebruik kun je juist klachten krijgen... Wel eens opgezocht wat langdurig pil gebruik met je lichaam doet? Je onder drukt een natuurlijk proces van je lichaam, dit is nooit goed. Ten tweede, een medische ingreep verwijderd misschien je vleesboom wel, maar niet de reden waarom je een vleesboom hebt gekregen. De reden van een vleesboom is namelijk : Kinderwens.  Zo heeft elke klacht een andere oorzaak, maar heeft niemand het over.

                                                            The 3 C's of life

                                                                  Choices

                                                                  Changes

                                                                  Changes

      You must make a choice   take a change   or your life will never change


Mijn tips...

 • Schrap alle producten met hormoon verstorende stoffen, en die zitten in heel veel producten. Zoals shampoo, afwasmiddel.
 • Schrap "gewoon "maandverband en tampons, die zitten vol met chemicaliën. De kracht van ons vrouwen zit in onze baarmoeder en daar wil je geen chemicaliën. Tegenwoordig heb je menstruatieondergoed, wasbaar maandverband, menstruatie cup en biologisch katoenen maandverband en tampons.
 • Zorg voor voldoende momenten waarop je echt kunt ontspannen. Stress heeft een zeer grote invloed op je wel bevinden. Dit kan door bewegen, mediteren, lezen, handwerken, yoga etc.  zoek iets waar je echt blij van wordt.  Er zijn  yoga oefeningen speciaal voor als je menstrueert. 
 • Zorg dat je inzicht krijgt wanneer je welke gevoelens, klachten je ervaart. Hou een dagboek bij en zorg dat je weet welke klachten je hebt en waardoor ze komen.  Stop geen emotie weg, door leef en laat los zonder er een oordeel aan te hangen. Niet doorleefde emoties en of gevoelens veroorzaken juist klachten. Misschien nu direct niet, maar ze komen een keer weer naar boven. Ook kun je  kruiden inzetten,  tijdens je ontdekkingsreis naar jezelf. Ik zal een paar kruiden benoemen die je kan inzetten, voor vele klachten.  Voor zowel lichamelijke als voor de emotionele klachten. Drink maar eens een paar kopjes hiervan op een dag, gemixt door elkaar of apart net wat jij lekker vind, ook kun je ze toevoegen aan je maaltijd;    
 • Sint-janskruid
 • Hop
 • Kamille
 • Valeriaan
 • Kamille
 • Citroen melisse
 • Rozemarijn
 • Paardenbloem
 • Brandnetel
 • Vrouwenmantel
 • Curcuma
 • Amandelen
 • Salie
 • Duizendblad
 • Gember
 • Haver
 • Boekweit
 • Blauwe bosbes

Er zijn zelfs kruiden die je kunnen helpen met je vruchtbaarheid; namelijk

Knoflook

Engelwortel 

Vrouwenmantel

Zwarte komijn        


                                         

Tip! Gebruik je reguliere medicatie, laat je dan goed voorlichten omdat niet alle kruiden veilig gebruikt kunnen worden ernaast. Je mag mij ook een bericht sturen en dan kijk ik het voor je na.

Weet dat deze kruiden je klachten verminderen, maar niet oplossen. Daar is meer voor nodig. Als je wilt kun je mij volgen op Facebook, Instagram of LinkedIn voor meer tips of vraag een gratis gesprek aan.


Graag hoor ik je ervaring met mijn tips

gouden tip: Engelwortel


Misschien heb je haar wel eens gezien Engelwortel, ook wel Angelica archangelica genoemd. Je kan haar vinden in natte gebieden en langs de waterkant. Zij wordt ook wel de Aartsengelwortel genoemd. Het is een twee- tot vierjarige soort, die afsterft zodra ze zaad heeft voortgebracht.Ik ben de goddelijke boodschapper (RNA) die een alchemistische verbinding met de DNA-structuur tot

vertel me meer

Tags


Deze artikelen zijn ook interessant:

Trauma en of vergiftiging

Trauma en of vergiftiging
Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}