Thee drinken tegen menstruatie klachten…

Als je menstruatie een Bloedserieus  probleem is


Nederland telt ongeveer 4,5 miljoen menstruerende vrouwen en een groot deel ervaart voor, door, tijdens en na de menstruatie klachten.Migraine, hoofdpijn, kort lontje, krampen, heel veel bloedverlies, onregelmatige cyclus, geen cyclus, korte cyclus, langdurige cyclus, pijn, pijnlijke borsten, opgeblazen gevoel, misselijkheid, diarree, obstipatie, duizelig en of moe zijn, sneller verdrietig of geïrriteerd zijn, stemmingswisselingen, driftbuien, nervositeit, gewichtstoename, vocht vasthouden, slecht slapen......slechts een greep uit klachten die vrouwen kunnen ervaren.  

*82% van hen heeft zelfs veel tot zeer veel last van haar menstruatie. 

*60% van hen geeft aan hierdoor belemmerd te worden in het dagelijkse leven...


 Helaas denken nog te veel vrouwen dat klachten erbij horen, maar niks is minder waar. Je menstruatie is een natuurlijk proces en van een natuurlijk proces hoor je geen klachten te ervaren. Want als alle vrouwen door hetzelfde proces heen gaan, waarom hebben dan niet alle vrouwen klachten?


Ik heb het al vaker gezegd, maar kan het niet vaak genoeg zeggen, Menstruatie klachten horen NIET.Maar wat heeft dan thee met menstruatieklachten te maken? 

Misschien herken je dit wel, je bent ooit begonnen met de pil te slikken omdat je menstruatieklachten ervaarde. Maar wat nou als blijkt dat het slikken van de pil ook voor klachten zorgt, waar je niet bij stil staat? Er zijn namelijk vrouwen die door het slikken van de pil, bijvoorbeeld hoofdpijn hebben ...elke maand. Dat besef je misschien pas als je stopt met het slikken van de pil omdat je bijvoorbeeld kinderen wil gaan krijgen.

Zo sprak ik van de week een vrouw die dus elke maand hoofdpijn had, tot ze stopte met de pil. Ze was zich daar helemaal niet van bewust, tot ze dus stopte met het slikken van de pil. Zij dacht dat dit bij haar hoorde. Misschien herken je dit wel en  heb jij ook nog een klacht waar jij van denkt, dat hoort bij mij of klachtenvrij de menstruatie door is een niet haalbaar doel.


Wat als ik jij nou vertel dat je en klachtenvrij door je menstruatie heen kan en dat dit kan zonder hormonen te slikken?


Er zijn genoeg vrouwen die niet nog meer hormonen in haar lijf willen, maar niet weten wat dan wel. 

Zelf ben ik een hele slechte slikker wat betreft het slikken van bijvoorbeeld een pil, zelfs als het gaat om een vitamine pil. Daar sta je dan met in je mond een pil en water en wat je ook doet...je krijgt het niet weg. Hoofd naar voren, naar achteren, nog een slik water, want ja het water is weg maar die pil ligt nog keurig op je tong. Nee elke dag een pil slikken is niks voor mij, geef mij dan maar thee.

Kruidenthee dan wel te verstaan, want je kan iets doen aan je klachten door heel simpel de kruiden te nuttigen via thee, leuker kan ik het niet maken...wel makkelijker. Je kan zelf kruiden bij elkaar zoeken of kant en klare thee kopen en nuttigen. Zo doe je en wat aan je menstruatieklachten en je belast je lichaam niet met niet natuurlijke producten. Ons lichaam heeft immers al genoeg hormonen van haar zelf. 

Weet dat welke klacht je ook ervaart; voor, door, tijdens en zelfs na je menstruatie, het hoort niet en je kan er zelf wat aan doen. Ik zal wat recepten hieronder zetten, die je kan gebruiken voor je klachten. Weet dat ze je klachten verbeteren maar dat er voor een blijvend resultaat andere acties nodig zijn, waar ik je graag bij help.


Voor alle recepten geldt: meng 4-6 eetlepels kruiden per liter water. Meng de kruiden met koud water en verwarm het op een zacht vuurtje, met deksel op de pan en laat het  zo'n 20 minuten pruttelen. Zeef de kruiden eruit en geniet.


*HORMOONREGULERENDE THEE

benodigdheden:

1 deel wilde Yam                                  2 delen zoethoutwortel

1 deel Gember                                      2 delen sassafras

2 delen Paardenbloem wortel         1 deel krulzuring

2 delen Klis wortel                                1/4 = kwart deel monninkspeper

Drink van deze kruidenthee gedurende 3 weken per maand 3 -4 kopjes per dag*Anti kramp thee

benodigdheden:

1 deel Gelderse roos                           1 deel valeriaanwortel

1 deel Pennyroyal= Polei                    1/2 = half deel Gember

Meng de Gelderse roos met de Gember en laat het op een zacht vuurtje 20 minuten pruttelen, voeg daarna de Pennyroyal en de Valeriaan toe en laat weer 20 minuten prutten op een zacht vuurtje.

Van deze kruidenthee drink je elk kwartier een kopje tot de kramp verdwenen is.


*anti overmatige vloei thee

benodigdheden:

2 delen Herderstasje                 1 deel Brandnetelblad

1 deel Duizendblad                    2 delen schors vd. witte Eik

Als de menstruatie gestart is drink van deze thee een half kopje, elk half uur*endo (metriose) thee

benodigdheden:

3 delen Paardenbloem wortel                     1 deel zuurbes wortel

3 delen wilde Yam wortel                              1 deel monnikspeper

2 delen klis wortel                                           1/5 - half deel Chines engelwortel

2 delen pau d'arco schors


Van deze kruidenthee drink je 3-4 kopjes per dag, gedurende 3 -4 maanden.


Voor al deze kruidenthee geldt, geef je lichaam de tijd om zich aan te passen en te verwerken. Verwacht niet dat het met een of twee weken klaar is met de klachten. Wil je blijvend wat aan je klachten doen?

boek een afspraak of bel me.


Laat je me weten wat jouw ervaring hier mee is?
Tags


Deze artikelen zijn ook interessant:

Alsof ik het verzin…

Alsof ik het verzin…

kippenvel momentje…

kippenvel momentje…
Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}