Voelen 


Voelen van wat je lichaam je wilt vertellen maar ook het voelen van emoties kan veel duidelijkheid geven. 

Misschien herken je het wel, je luistert naar een liedje op de radio en opeens ben je emotioneel tot tranen geroerd. Wat raakte dit liedje in jou? was het de tekst of de muziek? bracht het een herinnering boven? Wat voelde je precies?Kun je onder woorden brengen wat je voelde? waarom wel waarom niet?Mogen ze er zijn, deze emoties of slik je ze in. Want niemand zit te wachten op dat iemand in de rij bij de supermarkt ineens gaat huilen omdat ze voelt...toch? Maar wat als je ze toelaat, al je emoties en zelfs de tranen, denk je dat je dan de winkel uit wordt gezet of dat mensen je gaan aanstaren of je gaan proberen te troosten...
Wat als je juist dan een voorbeeld zou zijn en geven aan je omgeving. Aan de andere vrouwen en mannen in de rij dat het gewoon is om je emoties te laten zien. We zijn immers gevoels  mensen, waarom zijn we dan altijd bezig om onze gevoelens te onderdrukken tot we er wel tijd voor hebben of tot we in de auto zitten op weg naar huis. Of wacht je tot je thuis bent en laat je dan pas alle emoties eruit?


Feel the emotion

don't become

the emotion


Als je  het voelen van je emoties niet toelaat en ze keer op keer weg stopt van waar ze kwamen, dan gaan ze zich vast zetten in je lichaam. En daar wachten ze net zolang tot ze je helemaal plat gelegd hebben....letterlijk en figuurlijk. Je kan niet meer wegrennen want je hebt nu een dusdanige  aandoening of een chronische ziekte, waarbij je noodgedwongen thuis zit. Al die jaren van weglopen heeft nu het hoogte punt bereikt, je kan niet meer wegdrukken je moet er door heen.

Maar wat is het ergste wat je kan gebeuren als je ze toelaat?

Ooit jezelf deze vraag gesteld: wat als ik mijn emoties volledig omarm, en alleen maar ga voelen. Want uit ervaring weet je dat ze elke keer weer de kop op steken en juist op momenten dat dit totaal niet uitkomt. Daar ooit bij stil gestaan, wanneer ze de kop op steken, zit daar een patroon in? laat deze vraag maar rustig geven de tijd, laat het sudderen op de achtergrond. Stel de vraag aan jezelf en laat het antwoord op zijn eigen tijd te voorschijn komen...vaak gebeurt het op een moment dat je er totaal niet meer mee bezig bent en dan ineens....komt er een antwoord omhoog.

Voelen van al die emoties, echt voelen wat het met je doet. Is deze emoties een reactie ergens op of geeft je lichaam iets aan van iets wat je eigenlijk al lang weet. Voel het, omarm het, bedank het voor de les en laat het los. Zonder er een oordeel over te hebben, loslaten en dan pas kan je door. Laat je overtuigingen en je belemmerende gedachtes achter je, je bent ze niet en grote kans dat ze niet eens van jou zijn.
Schreeuwt jouw lichaam of fluistert ze nog?

Weet dat als  jij jouw emoties en gevoelens
echt gaat ervaren
echt gaat voelen
echt gaat beleven
echt de aandacht geeft die ze nodig hebben
de boodschap ziet die erachter zit
ze verdwijnen...
Ervaar en omarm je gevoelens


Wie het ooit bedacht heeft dat ze weg gestopt moeten worden omdat....het niet netjes is, je er een ander mee lastig valt, niet handig, laat zien hoe zwak je bent... Naar mijn idee, als jij jouw emoties uit, durft laten zien aan een ander, dan ben je een held een voorbeeld voor de ander.


Welke overtuiging of gedachten heb jij over emoties?


Ik ga je een oefening mee geven als je dit wilt, een oefening om te leren beginnen met voelen. Mijn advies begin klein en oefen heel bewust. Dus liever 1x in de week heel bewust dan elke dag tussen de bedrijven door. Het zijn 2 verschillende oefeningen, kies diegene die bij jou past of experimenteer er rustig op los, wat jij wilt.

 
stop using your

energy to worry

use your energy to

believe, create, love

grow, glow, manifest

and healTags


Deze artikelen zijn ook interessant:

Alsof ik het verzin…

Alsof ik het verzin…

kippenvel momentjeā€¦

kippenvel momentjeā€¦
Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}