wildplukken

duizendbladMisschien heb je haar wel eens gezien in de berm. Duizendblad groeit en bloeit , gewoon in de bermen. Ze heeft haar naam te danken haar de vele blaadjes op haar stengel. 


Duizendblad ook wel Achillea millefolium genoemd staat voor emancipatie, kwetsbaarheid en bevrijding van de vrouw. Een van de belangrijkste vrouwenmiddelen!


Energetisch aspect van Duizendblad, is het bevrijden van sociale zeden (wat zullen de anderen zeggen), zich bevrijden van de door de samenleving opgelegde regels. Op alle sociale niveaus vooruitkomen, de eerste stap in het leven zetten. Innerlijke kracht, moed om te ondernemen, met zichzelf verzoend is men vrij om te ondernemen, te scheppen. Yin plant, godin der liefde; Venus. Bevrijde energie brengt licht in alle chakra's, ontplooiing, innerlijke zon, opbloeien van de liefde die innerlijke vrede brengt. Universele liefde.Duizendblad is een van de belangrijkste vrouwenmiddelen! Zij ondersteunt het vrouwelijk hormoonstelsel en heeft een veelheid aan gynaecologische indicaties.

Zij wordt ingezet bij;    

  • onregelmatige menstruatie, te kort/lang
  •  uitblijven van de menstruatie
  • menstruatiepijn
  • premenstrueel syndroom
  • leukorroe (witte afscheiding)
  • hormoon bepaalde hoofpijn
  • pijn na de bevalling en baarmoederpijn na de bevalling
  • bloedstelpende werking
Of je nou Duizendblad zelf gaat plukken en daar thee van maakt of dat je kant en klare Duizendblad thee (liefst wel biologisch) koopt, maakt niet uit.  Probeer maar eens tijdens je menstruatie gedurende de dag hier thee van te drinken. Zelf heb ik Duizendblad gedroogd en drink ik hier zelf gemaakte thee van tijdens de eerste dag van mijn menstruatie, juist voor haar bloedstelpende werking. Een paar bloemschermen in mijn kopje en je ziet het water verkleuren en mede daardoor kun je de sterkte van je thee bepalen. Persoonlijk vind ik het een heerlijke smaak, combineer gerust met wat kamille, Sint Janskruid of een kant en klaar zakje thee. Doe vooral wat goed voelt voor jezelf.

Probeer maar eens en laat mij vooral horen wat jouw ervaring hiermee is.


Disclaimer; mocht je kruiden willen gaan gebruiken en maak je ook gebruik van reguliere medicatie, of heb je een chronische aandoening, ben je zwanger of geef je borstvoeding, raadpleeg dan altijd je arts en laat je altijd goed voorlichten. Iedere zelfbehandeling is voor eigen verantwoording, het is dan ook geen vervanging van een medische behandeling of ingreep