wildplukken

MadeliefjeMisschien heb je haar wel eens gezien in de berm, in je tuin of in de weilanden. Madeliefje ook wel Bellis perennis genoemd. Witte bloemen met een hart van goud!


Latijns; perennis = wat een heel jaar duurt.

Latijns; bellis = mooi

Bellis = effent de grond, brengt ons tot de volgende etappe

wedergeboorte; ik ben de weg, de waarheid en het leven.


Energetische aspect;   plant van de liefde, die ons door onze ouders gegeven wordt. vertegenwoordigt de ziel, onze diepte, het energetisch erfdeel van onze ouders. Zij is onze gids op de levensweg, laat ons moeilijkheden omzeilen, maakt ze minder hard. Brengt begrip van onze fouten en geeft ons de mogelijkheid ze te verhelpen. Ze laat ons onze identiteit terugvinden, onze liefde voor onszelf. Zij leidt ons tot wedergeboorte van onze lichamelijk, psychische, emotionele of spirituele ervaringen. Kalmerende balsem, die diepe wonden in de ziel kalmeert en een ontwaken van het bewustzijn van ons aardse oponthoud begunstigt.


Madeliefje  is door haar eigenschappen voor meerdere doeleinden in te zetten;

Biedt verlichting of gebruikt bij:

  • selectieve wondheling van de spieren, uterus en de genitaliĆ«n
  • diepe en aanhoudende pijn
  • hoofdpijn
  • baarmoederpijnen
  • spierpijn of zeurende pijnen (buikspieren, bekken)
  • zomersproeten en huidvlekken (vooral in het gezicht)
  • ontstekingsremmende en antibacteriĆ«le werking
  • ophoesten van slijm
  • blauwe plekken


Beschrijving:

Misschien heb je haar wel eens gezien in de berm. Het Madeliefje groeit en bloeit , gewoon in de bermen. en zelfs in je gazon thuis...  Je kunt haar herkennen aan de witte bloemen met een hart van goud. Zolang het niet vriest, kun je haar gedurende het hele jaar bloeiend aantreffen.  De bloemetjes zijn soms aan de uiteinden, en vooral aan de onderzijde, roodgekleurd.  Weetje; mogelijk is de naam Madeliefje afkomstig van maagde-lief, omdat het bloempje  vroeger in verband werd gebracht met de heilige maagd Maria.

Wie heeft er vroeger geen krans van in elkaar geregen madeliefjes gemaakt? Van het Madeliefje gebruik je de bloemen. Door ze te drogen of vers geplukt aan je thee toe te voegen, kun je gebruik maken van haar krachten. Ervaar hoe de pijn zal verminderen door haar toe te passen of toe te voegen aan je thee. Drink haar alleen of gemixt met bijvoorbeeld Kamille of een kant en klaar theezakje.


Probeer maar eens en laat vooral horen wat jouw ervaring hiermee is.


Disclaimer; mocht je kruiden willen gaan gebruiken en maak je ook gebruik van reguliere medicatie, of heb je een chronische aandoening, ben je zwanger of geef je borstvoeding, raadpleeg dan altijd je arts en laat je altijd goed voorlichten. Iedere zelfbehandeling is voor eigen verantwoording, het is dan ook geen vervanging van een medische behandeling of ingreep