wildplukken

om er dan op de enige juiste manier thee van te zetten
Wist jij dat er maar 1 juiste manier van thee zetten is??


Ja echt, er is maar een juiste wijze van thee zetten. Want de meeste doen het verkeerd...

Of je nou verse kruiden, bloemen of bladeren  gebruikt... Het kost tijd. 


Dus niet je zakje dippen en na 4x dippen denken dat je thee hebt.... Zelfs als je zoals een voorbeeld op de foto een hulpmiddel zoals een ei of zeef gebruikt om verse thee te zetten. Nee, op de juiste manier thee zetten kost je tijd....minimaal 15 tot 20 minuten.


 Zelfs met een kant en klaar zakje thee, heb je tijd en geduld nodig. Dus, ga je thee zetten van kruiden, bloemen, bladeren of een  zakje, met behulp van een ei of zeef , deze geef  je minimaal een kwartier tot 20 minuten om te trekken.


Minstens zo belangrijk is om een deksel of een schoteltje als deksel te gebruiken, om de pot of kopje mee af te dekken. Juist hier in de damp vind je (ook) de kracht van het kruid (etherische oliƫn) Vergeet dus niet om deze druppels aan je deksel terug in de pot of kopje te stoppen.


Zorg dat je je zeef of thee ei niet vol stopt met kruiden, maar voor maximaal de helft gevuld hebt. Kruiden zetten namelijk uit en kunnen de ruimte wel gebruiken. 


Werk je met verse kruiden bloemen bladeren, giet niet direct water wat net gekookt, erover heen. Vinden ze echt niet leuk.... Beter is om water te koken en als het gekookt heeft, dan pas je kopje of pot en je kruiden te verzamelen waar je de thee van wil maken. Neem de tijd om je spullen te verzamelen, op deze manier  heeft het water net even wat meer tijd om te koelen, wat je kruiden echt kunnen waarderen.

samenvatting :

01.

Gebruik water wat net van de kook is

02.

Geef kruiden de ruimte in de pot of ei of kopje

03.

Gebruik een deksel

Belangrijkste is :  Neem de tijd zodat je op deze manier alles uit je kruiden, bloemen of bladeren kunt halen en wordt thee drinken een echt rust momentje voor jezelf. 


Welke thee ga jij als eerste zetten nu je dit weet?
Disclaimer; mocht je kruiden willen gaan gebruiken en maak je ook gebruik van reguliere medicatie, of heb je een chronische aandoening, ben je zwanger of geef je borstvoeding, raadpleeg dan altijd je arts en laat je altijd goed voorlichten. Iedere zelfbehandeling is voor eigen verantwoording, het is dan ook geen vervanging van een medische behandeling of ingreep