Sint Janskruid ook wel Hypericum perforatum genoemd

wildplukken

Sint JanskruidMisschien heb je haar wel eens gezien in de berm. Sint Janskruid ook wel Hypericum perforatum genoemd. Zij heeft  haar eigen feestdag, Sint Jansfeest op 24juni.


Hypericum perforatum = hypofyse, moeder van het hormoonstelsel.

Brengt de zon in het hart

zij opent het hart en laat ons weer opstaan, om onze schaduwkant tegemoet te kunnen treden.


De meeste mensen zullen je waarschuwen voor haar, zeker als je reguliere medicatie gebruikt. Zij staat er namelijk om bekend om de werking van meerdere medicijnen te beĆÆnvloeden, wat schadelijk voor ons kan zijn. Echter, ik ben groot fan van haar. Wat als ik je zeg, dat als je haar wilt gebruiken bij je klachten, ik daar wel een oplossing voor heb. Want als je de Spagyrische Sint Janskruid zou gebruiken, kan dit wel zonder problemen naast reguliere medicatie.


Sint Janskruid kun je veelzijdig inzetten bij menstruatie klachten. Zij staat vooral bekend om haar gebruik bij depressieve klachten. Hypericum = plant van de humeur! Zij reinigt negatieve gedachtes, door ze te transformeren naar positieve gedachtes. Zij brengt de zon in het hart en laat de angst voor duisternis verdwijnen. Dit komt omdat zij de serotonine en dopamine reguleert.

verder biedt zij verlichting bij:

  • slaapstoornissen
  • ontstekingen
  • overgangsproblemen en klachten in deze periode
  • pijnlijke menstruatie
  • opvliegers
  •  rugpijn (vooral bij opstaan)
  • herpes
  • bloedende aambeien
  • zonneallergie en zonnebrand


 Beschrijving:

Misschien heb je haar wel eens gezien in de berm. Sint Janskruid groeit en bloeit , gewoon in de bermen. Je kunt haar herkennen aan de gele bloemen met bundels van meeldraden. Zij is een echte veldplant en groeit op de open velden.  Mocht je gebruik van haar willen maken en je slikt ook reguliere medicatie, laat je goed voorlichten. Wil je alleen gebruik maken van haar gezonde en niet van haar schadelijke krachten, vraag naar de mogelijkheden van de Spagyrische variant. Of je nou zelf gaat plukken en daar thee van maakt of dat je kant en klare Sint Janskruid thee (liefst wel biologisch) koopt, maakt niet uit. 

Probeer maar eens en laat vooral horen wat jouw ervaring hiermee is.Disclaimer; mocht je kruiden willen gaan gebruiken en maak je ook gebruik van reguliere medicatie, of heb je een chronische aandoening, ben je zwanger of geef je borstvoeding, raadpleeg dan altijd je arts en laat je altijd goed voorlichten. Iedere zelfbehandeling is voor eigen verantwoording, het is dan ook geen vervanging van een medische behandeling of ingreep